Rahvaliidu juhatus Treiali suhtes otsust ei langetanud

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mai Treial
Mai Treial Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Rahvaliidu juhatus kuulas esmaspäeva õhtul erakonna riigikogu fraktsiooni esimehe Mai Treiali selgitusi Karel Rüütli tagandamise kohta parlamendi rahvaliitlaste juhi kohalt, kuid ametlikku otsust selles küsimuses ei langetanud.

Rahvaliidu aseesimees Anto Liivat ütles BNS-ile, et juhatus palus Treialilt selgitust, millistest kaalutlustest lähtuvalt otsustasid fraktsiooni liikmed Karel Rüütlit umbusaldada vaevalt nädal enne kongressi toimumist, samas kui erakonna volikogu oli esimehele Karel Rüütlile selgelt usaldust avaldanud.

«Ma arvan, et oli juhatuse liikmeid, keda Treiali selgitused rahuldasid ja oli neid, keda ei rahuldanud. Mina ei pea õigeks, et me vahetult enne kongressi hakkame mingeid hinnanguid kujundama. On kahetsusväärne, et mõned erakonnaliikmed on kättemaksuhimuliste avantüüride teed läinud,» sõnas Liivat.

Liivati sõnul ei sisalda viimased arengud talle suuremat optimismi, et Rahvaliit suudaks praegusel kujul erakonnana jätkata.

Riigikogu Rahvaliidu fraktsiooni liikmed Villu Reiljan, Mai Treial ja Ester Tuiksoo avaldasid eelmise nädala teisipäeval umbusaldust Karel Rüütlile fraktsiooni esimehena ja valisid kolme poolthäälega fraktsiooni uueks esimeheks Mai Treiali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles