Jaan Tõnissoni vaimu kannab uus selts

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peaministrit ja riigivanemat – kummaski ametis oli ta kaks korda – austas lippudega auvalves Eesti Üliõpilaste Seltsi esindus.
Peaministrit ja riigivanemat – kummaski ametis oli ta kaks korda – austas lippudega auvalves Eesti Üliõpilaste Seltsi esindus. Foto: Kristjan Teedema

Jaan Tõnissoni ausamba juures Postimehe toimetuse ees Tartus Gildi tänaval kogunes laupäeval, päev enne riigimehe, õigusteadlase ja ajakirjaniku 145. sünniaastapäeva, suur rahvasumm.

Peaministrit ja riigivanemat – kummaski ametis oli ta kaks korda – austas lippudega auvalves Eesti Üliõpilaste Seltsi esindus, kelle järel suundusid mälestustseremoonial osalejad Tõnissoni konverentsile Tartu raekotta.

Enne konverentsi esitlesid riigikantselei ja Eesti Post raekoja saalis Tõnissoni portreega postmarki sarjast «Eesti Vabariigi riigipead 1918–2018». Rahva ette astus ka margi kujundaja Lembit Lõhmus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles