Eelarveväitlus keskendus lasteaedadele

Jüri Saar
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Hiljemalt aastaks 2017. peaks Tartu suutma võita lasteaiakohtade puuduse, selleks tuleb investeerida umbes 12 miljonit eurot, suurenevad ka lasteaedade tegevuskulud, ütles abilinnapea Kajar Lember linnavolikogus tuleva aasta eelarvet kaitstes.

Sotsiaaldemokraadist abilinnapea oli enne volikogu istungit lubanud, et pühendab oma eelarve ettekandest kaks kolmandikku lasteaedadele ja lõviosa ettekandest sellele ka läks. Lember nentis, et lasteaiaprobleemid on kerkinud eelarve arut­elu ajal ka volikogu komisjonides ja eelarve eelnõule tehtud parandusettepanekud puudutasid peamiselt lasteaedade teemat.

«Meie mure on see, et 1,5- kuni 3-aastasetel lastele on lasteaiakohti puudu hinnanguliselt 700,» sõnastas Lember peamise lahendamist vajava probleemi. Ta tõi sinna kõrvale, et seejuures on suur hulk lapsevanemaid, kes peavad maksma kinni erahoiu koha, sest linnalasteaias pole ruumi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles