Uus selts tegutseb Jaan Tõnissoni vaimus

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval, päev enne Jaan Tõnissoni sünniaastapäeva, koguneti Tartus Tõnissoni kuju juurde. Sealt suundus rongkäik raekotta, kus peeti konverents ja asutati Jaan Tõnissoni Selts.
Laupäeval, päev enne Jaan Tõnissoni sünniaastapäeva, koguneti Tartus Tõnissoni kuju juurde. Sealt suundus rongkäik raekotta, kus peeti konverents ja asutati Jaan Tõnissoni Selts. Foto: Kristjan Teedema

Päev enne õigusteadlase ja poliitiku, Postimehe kunagise omaniku Jaan Tõnissoni 145. sünniaastapäeva asutas tema elu ja tegevuse teemalisele konverentsile Tartu raekoja saali kogunenud kuulajaskond Jaan Tõnissoni Seltsi.

Põhikirja esialgse variandi järgi ühendab selts Tõnissoni elu ja tegevuse uurimisest ja tutvustamisest ning tema ideede nüüdisaegsest rakendamisest huvitatud inimesi, kes on Tõnissoni vaimus valmis tegutsema ühiskonna ning rahva hea käekäigu ja tuleviku nimel.

Seltsi juhatuse esimeheks valisid seltsi asutajaliikmed samal konverentsil Tõnissoni ja Tartu sidemetest ettekande pidanud Krista Aru.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles