Juhtkiri: võita on veel väga palju

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühad ja aastavahetus, mis just selleks puhuks käiku pandud lisarongide ja -busside toel Eestisse taas arvestatava hulga turiste toob, annavad põhjust rõõmustada nii siinsetel turismiettevõtetel kui ka teistel, kes on Eesti tutvustamisele maailmas kaasa aidanud. Lõppeva aasta jooksul välisajakirjanduses ilmunud lood, mis tutvustasid Eestit Euroopa avastamata pärli või suurepärase jõulude ja aastavahetuse veetmise paigana, aitasid sellele kindlasti omajagu kaasa.

Välisturistide arv on juba 2008. aastast jõudsalt suurenenud ja ületas läinud aastavahetuseks enam kui kaks korda tolle aasta pühade ja aastavahetuse ajal Eestit külastanud inimeste arvu, hüppeliselt on viimase paari aasta jooksul kasvanud just Venemaalt pärit turistide hulk. Kui veel kaks aastat tagasi väisas Eestit aastas enam kui 200 000 venemaalast, siis selle aasta prognoos näitab tervelt poole võrra suuremat arvu.

On selge, et selline hüpe ei toimunud üleöö, vaid on aastatepikkuse pingutuse tulemus, mille üle peaks siiralt hea meel olema. Küsimus ei ole üksnes majanduslikus kasus, mida turismisektori kasv riigile tuua võib, ehkki ka need näitajad on muljetavaldavad – hinnanguliselt jätavad vene turistid Eestisse üle saja miljoni euro aastas. Kuid vähemalt sama tähtis on turismi osa kahe naaberriigi suhetele, mida ei ehitata sugugi üksnes poliitilistes ringkondades.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles