Sprinterid põrusid taas, seekord Asiagos

Jaan Martinson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti sprinterite kohta kehtib Murphy esimene seadus: kui miski saab untsu minna, siis ka läheb. Asiago MK-etapil otsustas Peeter Kümmel ajasõidus startida klassikasuuskadega, mis oli viga. Pühapäevases teatesõidus võinuks Kümmel ja Ränkel võidelda finaalikoha eest, kuid olid eri tiimides

Selge, et Eesti sprindimehed planeedi paremikku ei kuulu, kuid keegi võinuks Asiagos siiski edasi pääseda. Kümmel näiteks. Paraku otsustas ta valida klassikasuusad. Statistika ei valeta: 30 veerandfinalistist sõitsid vaid kolm klassikat, ülejäänud – uisusuusad alla – uhasid raja paaristõugetega läbi. «Tegin selge vea,» tunnistas Kümmel. «Otsustamine oli raske. Riskisin ja kaotasin.»

«Uisusuusk oli ainuõige valik,» kinnitas Ränkel, kes sai Eesti parimana 38. koha (+14,06), ent õnnitlusi esisprinteri tiitli eest vastu ei võtnud. «Kui MK-punkte ei tule, pole põhjust hüpata. Kahjuks startisin tagapool, aga iga minutiga läks rada pehmemaks ja libisemine kehvemaks.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles