Vald Saaremaal plaanib õpilassoodustuste kärpimist ja koolide sulgemist

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haljala vallal on selleks korraks huvihariduse toetamiseks määratud raha otsas.
Haljala vallal on selleks korraks huvihariduse toetamiseks määratud raha otsas. Foto: Margus Ansu / montaaž Katri Karing

Kaarma vald plaanib taastada koolide teeninduspiirkonnad ja lõpetada seejärel väljaspool teeninduspiirkondi õppivatele põhikooli õpilastele sõidusoodustuste tegemise. Ühtlasi kaalub Kaarma vald ka mõne kooli sulgemist.

Kaarma valla haridusnõunik Rein Orn ütles Saarte Häälele, et muudatused valla hariduskorralduses on ajendatud võitlusest õpilaste pärast, kellest väga suur osa õpib Kuressaare linnas.

Esmalt on Orni sõnul arutusel teeninduspiirkondade taastamine, sest vald maksab väljaspool valda õppivate laste eest meeletu summa. Pärast teeninduspiirkondade taastamist kaotavad väljaspool oma piirkonda koolis käivad põhikooli õpilased valla poolt kinnimakstavad sõidusoodustused.

Samas jääb Nasva–Mändjala piirkond ka edaspidi kohaks, kus tuleb mõistlikuks pidada linnas koolis käimist.

Valla koolide teeniduspiirkondade taastamist arutab Kaarma volikogu 26. mai istungil.

Rein Orn rääkis, et keeruline majanduslik olukord sunnib Kaarma valla haridusstrateegia komisjoni vaagima ka vallas mõne kooli sulgemist. Aasta lõpuks peab komisjonil selge olema, kuidas Kaarma vallas haridusega edasi minna. «Kas jääb üks kool või kaks kooli ja millistes hoonetes nad asuvad,» ütles Orn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles