NATO: vägede pealetungi peatamisest ei piisa

Oliver Tiks
, reporter / toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer.
NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer. Foto: AFP / Scanpix

Põhja-Atlandi alliansi riigid mõistsid täna hukka Venemaa jõukasutamise Gruusia vastu, samas kui alliansi juht rõhutas, et vägede pealetungi peatamine ei ole piisav samm konflikti maharahustamiseks.

 

NATO peasekretär Jaap de Hoop Scheffer tõdes, et ehkki Venemaa presidendi otsus vägede edasiliikumise seiskamiseks on tähtis, pole see siiski piisav, vahendas AFP. Ta lisas, et vajalik on taganeda olukorrani, mis valitses enne relvakonflikti puhkemist Lõuna-Osseetias.

Sheffer teatas pressikonverentsil, et täna kogunenud Põhja-Atlandi nõukogu mõistis Venemaa liialdava ja ebaproportsionaalse jõukasutamise hukka ning relvarahu kehtima hakkamine tema sõnul väga tähtis.

NATO juht kinnitas ajakirjanikele ka seda, et alliansi positsioon Gruusia vastuvõtmisest tulevikus selle liikmeks ei ole muutunud.

«Gruusia on austatud partner ja sõber ning ühel päeval Gruusia liitub NATOga,» ütles Sheffer. «Ma arvan, et Bukaresti kommünikee on jõus. Selline oli olukord ja selline on olukord ning see ei ole muutunud,» rõhutas ta.

 

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles