Majaka ehitaja lähenes küpsetamisele teisiti

Elina Randoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olle Miljukov ehitas oma tuletorni viimasel ööl enne võistluse tähtaega. Kiirustamisest hoolimata tuli töö uhke ja korralik.
Olle Miljukov ehitas oma tuletorni viimasel ööl enne võistluse tähtaega. Kiirustamisest hoolimata tuli töö uhke ja korralik. Foto: Margus Ansu

Kõpu tuletorn on selline koht, mille trepid või vaade tornist jätavad seal käinutele sügava mulje. Majaka piparkoogist mudel toimetuse koosolekulaual päästis mitmel korral valla pidurdamatu mälestustevoo.

Just need lõputud meenutused oli üks peamisi põhjusi, miks Olle Miljukovi teos pälvis selle aasta peaauhinna. Lisaks muidugi ka väga hea teostus: pidi üsna lähedalt vaatama, et uskuda suure hoone materjali ning hoolimata mitmetest transportimistest ja vintsutustest see isegi ei pragunenud.

Miljukov ei ole väga sage küpsetaja ja nii juhtus ka võistlustööd tehes, et paar pannitäit majakaseinu jäi liiga kauaks ahju. Tuli need lihtsalt korstnasse kirjutada ning uued välja lõigata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles