Värsked kiiruskaamerad on Haapsalu maanteel tabanud juba üle 250 kiiruseületaja

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli uut kiiruskaamerat Ääsmäe-Haapsalu maanteel on paigutatud Kabila, Hingu ja Jaanika küladesse ja asuvad kõik 90-kilomeetrise sõidukiirusega alas. Mõlemal suunal on kaks kiiruskaamerat.
Neli uut kiiruskaamerat Ääsmäe-Haapsalu maanteel on paigutatud Kabila, Hingu ja Jaanika küladesse ja asuvad kõik 90-kilomeetrise sõidukiirusega alas. Mõlemal suunal on kaks kiiruskaamerat. Foto: Maanteeamet.

23. detsembril Ääsmäe-Haapsalu maanteel tööd alustanud neli uut kiiruskaamerat on jõulupühade ajal fikseerinud juba üle 250 kihutamise.

Politsei- ja piirivalveameti liiklusbüroo liiklusmenetlustalituse juht Toomas Kaarepere ütles, et enim kiiruseületamisi on fikseerinud Jaanika külas asuv kiiruskaamera, mis asub maantee 17. kilomeetril ja hoiab silma peal Haapsalust Tallinna poole liikujatel.

Nagu ka ülejäänud kolm kiiruskaamerat, asub see lõigul, kus lubatud sõidukiirus on 90 kilomeetrit tunnis.

Uued kaamerad asuvad kõik 70-kilomeetri pikkuse Ääsmäe-Haapsalu maantee esimesel neljandikul, võrdlemisi sirgetel teelõikudel. Pärnu maanteelt Haapsalu poole liikujatel tuleb kiiruskaameraga arvestada 3,3 kilomeetril Kabila külas ja 12,2 kilomeetril Hingu külas.

Haapsalust Tallinna suunas liikujatel aga maantee 16,6 kilomeetril Jaanika külas ning 3,1 kilomeetril Kabila külas.

Politsei- ja piirivalveameti andmetel on tänavu kiiruskaamerate fikseeritud rikkumiste alusel välja saadetud 59 121 trahviteadet. Valdav osa trahvidest on summas 9-18 eurot ning kõige enam kiiruseületamisi registreeritakse kohtades, kus piirkiirus on 70 kilomeetrit tunnis.

Teisisõnu tähendab see, et enamik kiiruseületajaid tabatakse kaamera mõõtealas sõitmas 6 kuni 9 kilomeetrit tunnis lubatust kiiremini. Kiiruskaamerad registreerivad rikkumisi alates 73st ja 93st kilomeetrist tunnis. 

Kaameraid lisandub, trahvide hulk sisuliselt sama

Andmed näitavad, et kiiruseületamise eest välja saadetud trahvide hulk on aastatega veidi vähenenud, kuid jäänud ikkagi samasse suurusjärku. Kui tänavu tehti veidi üle 59 000 trahviteate, siis näiteks 2011. aasta jooksul tehti kiiruskaamerate mõõtealas kiiruseületamise eest ligi 61 000 trahvi. Kiiruskaameraid oli Eesti maanteedel siis aga märksa vähem.  

Praegu on Eesti riigimaanteedel üleval 44 mõõtekabiini ja 31 kiiruskaamerat, kuid neid lisandub peagi. Kiiruskaamerad tulevad veel Tallinn-Saku-Laagri, Tallinn-Rannamõisa-Kloogaranna ja Tallinn-Rapla-Türi maanteele. Koos äsja Haapsalu maanteele paigutatud kaameratega lisandub teede äärde lähinädalail 13 mõõtekabiini ja 8 kiiruskaamerat.

Politsei kinnitab, et kõiki lubatud sõidukiiruse ületajaid koheldakse võrdselt ning lubatud sõidukiiruse ületamise korral saadetakse trahviteade registrijärgsele mootorsõiduki eest vastutavale isikule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles