Suurem omavalitsuste ühinemine ootab ees 2017. aastal

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal on Eesti omavalitsuste arv vähenenud 11 võrra, regionaalministri hinnangul võiks suurem liitumine hoogustuda pärast järgmisi valimisi, 2017. aastal.

«Sügiseste valimiste järel toimunud ühinemiste tulemusel sündis 18 omavalitsusest seitse senisest oluliselt suuremat ja tugevamat omavalitsust. Kevadel muutsime omavalitsuste ühinemist puudutavat seadust, millega suurendati ühinemistoetusi ja anti ühinemiseks senisest oluliselt laiemad võimalused,» ütles regionaal­minister Siim-Valmar Kiisler.

«Mitmed omavalitsused on teinud pärast valimisi uusi ettepanekuid ühinemise läbirääkimiste alustamiseks. Raske on praegu ennustada, kui kiirelt nendega lõpule jõutakse, tore oleks, kui mitmed ühinemised toimuksid juba tuleval või ületuleval aastal. Meie tehtud seadusemuudatused toetavad seda igati,» sõnas Kiisler.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles