Uus aasta toob muutused nii Euroopa Parlamendis kui Komisjonis

Raul Sulbi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henrik Hololei.
Henrik Hololei. Foto: Küllike Rooväli

Tuleval aastal ootavad suured muudatused ees nii Euroopa Parlamenti kui ka Komisjoni, sest lisaks parlamendivalimistele vahetuvad mitmed Euroopa Liidu kõrged ametnikud, olulised muudatused võivad oodata ka Eestit.

Euroopa Komisjoni asepeasekretäri Henrik Hololei arvates on järgmine aasta Euroopa Liidule väga põnev, sest peale Parlamendi vahetuvad näiteks ka Euroopa Komisjoni president, Euroopa välispoliitika kõrge esindaja ja Euroopa Ülemkogu president, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Tema arvates peaks kolm suuremat poliitilist gruppi - Euroopa Rahvapartei, sotsialistid ja demokraadid - oma kohad üldjoontes säilitama, suured muudatused ootavad pärast parlamendivalimisi ees aga ka Euroopa Komisjoni, sest peale presidendi võivad muutuda mitmed komisjoni liiikmed.

Hololei hinnangul tuleks kasuks, kui uueks volinikuks saab inimene, kes on varem peaministri ametis olnud.

«See inimene peaks olema see, kes on suuteline tegema Eestit suuremaks kui ta on ja kes on ennast juba varem tõestanud oskusliku poliitiku ja muidu võimeka inimesena, ma arvan, et kindlasti on kasu sellest, kui tegemist on inimesega, kes on varasemal perioodil ka peaministri ametit pidanud,» selgitas Hololei.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles