Raul Rebane: väikeriiklus

Raul Rebane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raul Rebane
Raul Rebane Foto: Elmo Riig / Sakala

Meediaekspert Raul Rebane kirjutab, et väikeriike varitsevad ohud, mida suured mõista ei suuda, ning märgib neli olulist sõna, millest Eesti mööda minna ei tohiks: haridus, innovatsioon, kiirus ja meie.

Olen ise väike, kuid mu ramm on suur… See kuulus lause Vladimir Beekmani omaaegse raamatukangelase Aatomiku suust on paljude väikeriikide, ka meie, unistus. Suuruseunelemine aga kuskile ei vii, väike on väike. Eesti-suguseid, alla 1,5 miljoni elanikuga kooslusi on maailmas ligi 90 ehk suur hulk. Heameel on tõdeda, et Eestis ainult ei unistata, vaid tegeletakse ka palju mõistlikuma tegevusega ehk konkurentsieeliste otsimisega väiksuse sees. See on ka selle jutu mõte.

Mis väikesele võimalik, mis võimatu, analüüsiti 27. novembril toimunud konverentsil «Eesti kui väikeriik – eelised, puudused, võimalused». Eesti Koostöö Kogu koduleheküljelt soovitan vaadata Urmas Varblase, Tiina Randma-Liivi ja Külli Sarapuu ettekannete slaide, need veavad mõtlemise laiemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles