Vaidlus maksuamet versus Aivar Pilv: kas stipendium on töötasu või varjatud palgamaksmine?

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Iseenesest oleks patt süüdistada maksuametit selles, et tehakse oma tööd ja nõutakse spordiklubide stipendiumidelt maksude maksmist. Kogu probleem peitub tõsiasjas, et valitsuse määrus, mis lubab stipendiumeilt maksuvabastust, on ebamäärane ja mitmeti tõlgendatav.

Maksu ja tolliamet (MTA) selgitas kirjas sporti haldavale kultuuriministeeriumile oma nägemust järgmiselt: «Analüüsides tulumaksusoodustusega mittetulundusühingute ja sihtasutuste nimekirja kuuluvate isikute andmeid, on tekkinud kahtlus, et maksuvabade stipendiumide nime all makstakse tegelikult tasu töö eest ning stipendiumilepingu asemel on faktiliselt tegemist töölepinguga.

Analüüsi põhjal on selgunud, et spordiklubid ja alaliidud teevad erinevat liiki stipendiumide väljamakseid – sealhulgas profisportlastele klubides mängimise eest, sportlastele spordis osalemise eest, lisaks Eesti koondise liikmetele, treeneritele, kohtunikele, massööridele ja muule teenindavale personalile.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles