Jaan Martinson: Eesti hävitab tulevikku

Jaan Martinson
, spordiajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Räägitakse, et möödunut ei tasu taga igatseda, saati Eesti Nõukogude Sotsialistliku Vabariigi aega. Aga miks mitte? Miks mitte taga igatseda aega, kui riik – oli see, milline oli – hoolitses järeltuleva põlvkonna eest? Tegi kõik endast oleneva, et lapsed oleks terved ja tugevad ja haritud. Maksis kinni trennid ja muusikatunnid ja loodusringid. Oli see inimvihkajalik käitumine?

Ironiseeritakse, et Nõukogude Liidu kasvatuse produkt pidi olema valmis tööks ja kodumaa kaitseks. Kas Eest Vabariigi noor ei peaks?

Ei tea vanemat, kel poleks esmatähtis lapse tervis, haritus ja haridus. Kõik muu taandub. Välja võib kannatada karmi elu Kalevipojana lahe taga, tasakaalutu eelarve, kehva auto ja kehvad teed, parteide sigadused, kuid mitte seda, et laps on kehva tervisega ja kehva hariduse tõttu tööturul kõlbmatu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles