President jättis 21 süüdimõistetu armuandmispalved rahuldamata

Toomas Randlo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves.
President Toomas Hendrik Ilves. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

President Toomas Hendrik Ilves jättis 18. detsebril allkirjastatud otsusega 21 süüdimõistetu armuandmispalved rahuldamata, teiste seas ei saanud presidendilt armu oma vanemaid mõrvata üritanud ning sel aastal vangi mõistetud Sven Sööt.

1976. aastal sündinud Sööt mõisteti selle aasta aprillis üheksaks aastaks vangi. Süüdistuse järgi puhkes Söödil 2012. aasta 14. septembri öösel Ambla vallas asuvas talus tüli vanematega. Tüli käigus tungis Sööt emale kallale ja kägistas teda riietest sikutades. Ema üritas sahvri akna kaudu põgeneda, kuid poeg takistas teda ja vägivallatses ema kallal, kuni too teeskles surnut.

Sööt peksis ka oma isa, kes kaotas teadvuse. Vanemate peksmise lõpetanud, pani Sööt toas tooli põlema, et tekitada majas tulekahju, ja lahkus kodust. Emal õnnestus siiski majast välja pääseda ja abi kutsuda.

President jättis rahuldamata ka eluagse vangi 1975. aastal sündinud Rene Vainiku armuandmispalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles