Vaher: inimeste turvatunnet on suurendatud ennetusse panustades

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Siseminister Ken-Marti Vaheri sõnul on lõppeval aastal siseturvalisusse panustatud raha suunatud inimeste turvatunde suurendamisse, seejuures on ennekõike keskendutud ennetusele, inimelude säästmisele ja siseturvalisuse töötajate motivatsiooni parandamisel.

Lõppeval aastal tõusis enamiku politseinike ja päästjate palk ning palgatõus jätkub ka tuleval aastal. «Sellega on Eesti üks väheseid Euroopa Liidu riike, kus siseturvalisuse teenistujate palgad sellises mahus tõusevad juba teist aastat järjest,» lausus Vaher.

Siseministeerium panustas lõppeval aastal varasemalt oluliselt suuremas mahus ennetusse. Kokku suunati ennetustegevusteks 1,5 miljonit eurot, sellest esmakordselt lastele ja noortele suunatud ennetustegevusse 350 000 eurot. Näiteks toetati laste koolikiusamise vastast kampaaniat ning lapsevanemate teavitamist ja kaasamist laste varajase sõltuvusainete tarvitamise ja riskikäitumise vältimiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles