Tallinna trammitee ümberehituse hankele laekus neli pakkumist

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem.
Niisuguse kujunduse saab tulevikus kogu Tallinna ühistranspordi veerem. Foto: CAF

Tallinna Linnatranspordi AS-i riigihanke komisjon avas 23. detsembril 4. trammiliini taristu projekteerimise ja rekonstrueerimise rahvusvahelisele riigihankele laekunud pakkumused, mida oli kokku neli.

Kõik pakkumused ka kvalifitseerusid ning jäid vahemikku 26-29 miljonit eurot.

Riigihanke tulemusena sõlmitava lepingu raames tehtavate tähtsamate tööde hulgas rekonstrueeritakse ja viiakse betoonalusele 4. liini trammitee, samuti rekonstrueeritakse Pärnu maantee depoo, vahetatakse välja kontaktvõrk Tondilt Ülemistele ja Kadriorgu ning uuendatakse kuus veoalajaama.

Peale selle rajatakse trammitee pikendus Peterburi tee 2 kinnistule, kuhu ehitatakse trammide tagasipöördering.

Enne ehitustööde algust koostatakse sama lepingu raames tööprojekt. Rekonstrueerimistööd on eelduseks 16 uue, Hispaania firmas CAF toodetava trammi kasutuselevõtuks liinidel 3 ja 4. Kõik tööd tehakse aastatel 2014-2015.

Projekti eelarveks on planeeritud 22,76 miljonit eurot. Vastavalt SA Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) juhatuse otsusele 28. märtsist 2013 rahastab KIK projekti EL-i ühtekuuluvusfondist ligi 19 miljoni euro ulatuses säästva transpordi arendamise toetamise meetmest. Tallinna omafinantseeringuks on planeeritud 3,85 miljonit eurot.

«Kuigi pakkumuste maksumused ületasid projekti kavandatud eelarvet, kavatseme projekti raames planeeritud tööd teha täies mahus,» ütles Tallinna Linnatranspordi AS-i juhatuse esimees Enno Tamm.

«Ühistranspordi arendamine on üks keskkonna- ja transpordivaldkonna prioriteet nii Tallinnas kui kogu Eestis tervikuna. Projekti elluviimine ei saa takerduda finantsküsimuste taha. Tahame eduka pakkujaga sõlmida lepingu 2014.aasta jaanuaris ning loodame, et see ei takerdu suurte riigihangete puhul juba tavaliseks saanud arututesse vaidlustesse.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles