Aas: piletihinnad arvutatakse eurohindadeks viie sendi täpsusega

Veiko Pesur
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduõiguse kontrollimine Tallinna ühistranspordis.
Sõiduõiguse kontrollimine Tallinna ühistranspordis. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinna abilinnapea Taavi Aas sõnas tänasel linnavalitsuse pressikonverentsil elektroonilise piletisüsteemi hankest rääkides, et euro tulekul ümmardatakse ühistranspordi piletite hinnad viie sendi täpsusega.


Aas rääkis, et kuna põhiosa piletitest ostetakse praegu kaardiga makstes, siis on võimalik väga täpselt ka uued eurohinnad välja arvestada. «Sularaha eest müügi korral tuleb tõenäoliselt teatud ümmardamisi ette võtta ja arvan, et see tuleb viie sendi täpsusega ning kõige suurem ümmardamine tuleb viimase hetke pileti puhul. Ehk kõigi toimingute puhul, mis tehakse müntidega arvestamisel,» ütles Aas.

Ta lisas, et elektroonilise piletisüsteemi hankel tuleb ka seda arvestada, et aparaadid oleksid kalibreeritud selliselt, et oleks võimalik ka mõne mündiga sõidu eest tasuda.

Veel rõhutas Aas, et pärast hanget jäävad alles kõik sõidu eest tasumise võimalused, mis praegugi. «Loomulikult jäävad alles ka mobiilipiletid, jäävad alles tunnipiletid ja päevapiletid. Kindlasti on võimalik osta pilet ka bussijuhi käest. Kuigi sõitjad võiksid eelistatavalt sõidu eest tasumise dokumendi soetada eelnevalt, sest bussijuhi põhiülesanne on bussi juhtimine, mitte piletimüük.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles