Peeter Raidla sai pressinõukogu liikmeks

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla.
Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla asus selle aasta algusest pressinõukogu liikme kohale, vahetades välja nõukogus kaks aastat olnud Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja Eve Rohtla.

Pressinõukogusse kuuluvad praegu Kunstiakadeemia professor David Vseviov, kes on ühtlasi nõukogu aseesimees, advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg, Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk, Maalehe vanemtoimetaja Sulev Oll, Delovõje Vedomosti peatoimetaja Oksana Kabrits, sotsioloog ja Saar Polli juhataja Andrus Saar, Postimehe peatoimetaja asetäitja Aivar Reinap, Harju maakohtu kohtunik Meelis Eerik, Pärnu Postimehe peatoimetaja Peeter Raidla ning Kuku raadio peatoimetaja Hindrek Riikoja.

Eve Rohtla oli ka pressiõukogu esimees, seega peab nõukogu endale uue esimehe valima.

Pressinõukogu liige nimetatakse kaheks aastaks. Pressinõukogu liikme volitusi saab pikendada ühe korra ehk maksimaalselt saab nõukogus olla neli aastat järjest.

Pressinõukogu on ajakirjanduse eneseregulatsiooni organ, mis pakub ajakirjandusega vastuollu sattunud inimesele või asutusele võimaluse leida kohtuväline lahendus. Nõukogu arutab kaebusi, mis laekuvad ajakirjanduses ilmunud materjalide peale. Kui pressinõukogu liige on seotud arutlusel oleva kaebusega või kui liikmel on huvide konflikt, siis liige antud kaebuse arutlusel ei osale.

Lisaks Eesti Ajalehtede Liidu liikmeslehtedele on pressinõukoguga ühinenud rahvusringhääling, Kanal 2, Delfi, raadio Kuku, BNS ja TV3.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles