Kujundaja purustas pähkli ülevaatlikuks näituseks

, TÜ kunstiajaloo magistrant
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Otsaseinal domineerib Madis Katzi paaristeos «Nimetamata puu nr 1, 2», esiplaanil on osa Martiini installatsioonist «Unustatud töökojast».
Otsaseinal domineerib Madis Katzi paaristeos «Nimetamata puu nr 1, 2», esiplaanil on osa Martiini installatsioonist «Unustatud töökojast». Foto: Kristjan Teedema

Tartu kunstimajas jõulude eel avatud aastalõpunäitus kujutab endast väga erinevate kunstiteoste kompotti ning annab väga hea ülevaate hetkeseisust Eesti ja Tartu kunstis, kuna esindatud on üle saja looja.

Näituse kujundaja Andrus Joonas, kes nimetas säärase seinast seina näituse kujundamist üsna kõvaks pähkliks, on teinud väga head tööd: teosed on orgaaniliselt kokku sobitatud.

Näituse avamisel kuulutati välja Ado Vabbe stipendiumi saaja. Selleks on noor kunstnik Laura Põld, kes 2010 lõpetas Tartu ülikoolis maali eriala magistrikraadiga. Enne seda õppis ta Eesti kunstiakadeemias keraamikat. Praegu tegutseb kunstnik nii Tallinnas kui ka Viinis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles