Lugejate kirjad

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vargamäelased möllavad riigikogus

Imelik maa see Eestimaa. Kogu aeg käib tema pinnal tõe ja õiguse otsimine nagu omal ajal Vargamäel. Seal olid peategelasteks Andres ja Pearu, kes klaarisid omavahelisi tülisid kohtukulli abiga. Nüüd on vaenulikeks poolteks poliitilised parteid. Väljakuulutamata poliitiline sõda kestab aastaid ja selle kaotajaks pooleks on jäänud erapooletu pealtvaataja – eestimaalane. Lihtkodaniku elatustase ei taha kuidagi tõusta normaalse nivooni, vaatamata ministrite ennastõigustavatele selgitustele ja nende palgatõusule.

Mida teha? Nähtavasti peab kogu poliitilise maastiku ümber kujundama. Tundub olevat õige jätta ainult kaks poliitilist parteid: üks vasakpoolsete ja teine parempoolsete vaadetega inimeste jaoks. Vabariigi presidendi valiks rahvas, president määraks peaministri ja see omakorda kõik ministrid. Seega peaks ära kaduma omavaheline kemplemine ja rahvas saaks kergendatult hingata ning kodumaal töötades oma elujärge parandada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles