Arvatav küberpettur vaidlustas väljaandmise USA-le

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Tšaštšin(triibulises), Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov ja Konstantin Poltev kohtus.
Vladimir Tšaštšin(triibulises), Timur Gerassimenko, Dmitri Jegorov ja Konstantin Poltev kohtus. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Suureulatuslikus küberpettuses kahtlustatav Timur Gerassimenko vaidlustas kohtus valitsuse korralduse, millega ta on USA-le välja antud.

Gerassimenko taotleb Tallinna halduskohtus valitsuse korralduse tühistamist ja tema Ameerika Ühendriikidele väljaandmise õiguslikult lubamatuks tunnistamist, kirjutab Õhtuleht.

USA kriminaalmenetlus puudutab Eesti kodanikke, keda seostatakse suureulatuslike küberkuritegudega. Praeguseks on Eesti USAle välja andnud Antoni ja Valeri, kokku on asjasse segatud kuus isikut, kelle väljaandmise on kohus lugenud õiguslikult lubatavaks.

Politsei- ja piirivalveameti, riigiprokuratuuri, Eesti kohtuekspertiisi instituudi, FBI, NASA ja USA prokuratuuri koostööna peeti ERRi teatel ulatuslikus arvutikelmuses ja rahapesus kahtlustatavad kinni 2011. aasta novembris.

Neid kahtlustatakse küberafääris, mille käigus nakatati rohkem kui sajas riigis umbes 4,2 miljoni arvutit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles