Balti riigid saadavad Poola üleujutuspiirkonda päästeüksuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõuna-Poolat tabasid rängad üleujutused.
Lõuna-Poolat tabasid rängad üleujutused. Foto: SCANPIX

Eesti, Läti ja Leedu saadavad neljapäeval Poola üleujutuspiirkonda appi ühise päästeüksuse BaltFloodCombat, mis hakkab osalema loodusõnnetuse tagajärgede likvideerimisel.

Päästeüksusesse kuulub 19 inimest, neist üheksa Eestist, ütles päästeameti pressiesindaja Reimo Raja BNS-ile.

Eestist lähevad Poolale appi seitse päästeeksperti, üks IT-spetsialist ja meedik.

Päästjad hakkavad tegutsema kõige kriitilisemas üleujutuspiirkonnas Lõuna-Poolas Krakowi ja Katowice linnade lähistel Slaskies, Podkarpackies, Opolskies, Swietokrzyskies ja Malopolskies.

Päästjad võtavad kaasa kolm võimast pumpa, mille abil nad hakkavad tänavaid ja hooneid veest tühjaks pumpama. Päästeüksus sõidab Lõuna-Poolasse 11 päevaks ning päästemissiooni kulud on umbes 100 000 eurot ehk üle 1,5 miljoni krooni kolme Balti riigi peale kokku.

Sellel nädalal pidanuks Lätis algama Balti riikide ühise päästeüksuse BaltFloodCombat esimene õppus, kuid Eesti, Läti ja Leedu päästeametid otsustasid õppuse korraldamise asemel saata üksuse appi üleujutuse käes kannatavale Poolale.

Poolas tõusis kolmapäeval üleujutuse ohvrite arv kuueni.

Eesti, Läti ja Leedu alustasid ühise päästeüksuse BaltFloodCombat loomist eelmise aasta alguses. Üksuse eesmärk on suurendada ühist valmisolekut nii Balti riikides kui mujal Euroopas aset leidvatele ulatuslikele üleujutustele reageerimisel.

Mullu jaanuaris alanud ja Euroopa Komisjoni kaasrahastatava projekti tulemusel hakkavad igas Balti riigis paiknema üleujutustele ühisreageerimiseks mõeldud üksused, millesse kuuluvad mobiilsed pumbajaamad koos tehnilise varustuse ning erialase väljaõppe saanud spetsialistidega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles