Kaitseliitlastest luurerühm lendas Kosovosse

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti luurerühma punkt Kosovos.
Eesti luurerühma punkt Kosovos. Foto: Mihkel Maripuu

Täna varahommikul lendas Kosovosse Kaitseliidu baasil moodustatud 26-liikmeline luurerühm ESTRIF-4, et vahetada välja seal teenistust lõpetav ESTRIF-3.

Põhja-Kosovos Mitrovica lähistel asuva Taani pataljoni koosseisus teenistust jätkava ESTRIF-4 ülesandeks on luurepatrullide ja läbiotsimiste teostamine ning erinevate objektide julgeoleku tagamine, teatas kaitsejõudude peastaap.

Enne rahutagamisoperatsioonile minekut läbis luurerühm kuuekuulise väljaõppetsükli Paldiskis Rahuoperatsioonide Keskuses, lisaks harjutati kaks nädalat Taanis sealsete instruktorite käe all. Kontrollõppus viidi läbi 2008. aasta juunis Paldiski ümbruses.

«Üksus koosneb erinevate kogemustega Kaitseliidu liikmetest, kellest osadel on ka juba eelnev missiooni kogemus,» ütles rühmaülem nooremleitnant Juhan Aus.


Väljaõppe ajal ühtlustati juhtimisprotseduure, harjutati koostööd teiste üksustega, treeniti tegutsemist tihedalt asustatud alal, õpiti tundma relvastust, side- ja transpordivahendeid.

Eesti Kaitsevägi osaleb NATO juhitud rahutagamisoperatsioonil Kosovos (KFOR) alates 1999. aasta novembrist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles