Koorilauluema saab teraskoori

Raimu Hanson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast pikka mõtlemist arvas ka Tartu vallavanem Aivar Soop (paremal), et skulptuurivõistluse võidutöö on «Koor», mille autorid on Silver Rannak ja Jakob Meier.
Pärast pikka mõtlemist arvas ka Tartu vallavanem Aivar Soop (paremal), et skulptuurivõistluse võidutöö on «Koor», mille autorid on Silver Rannak ja Jakob Meier. Foto: Margus Ansu

Tartu vallas ja Kõrveküla koolis on aastaid kõneldud helilooja Miina Härma mälestuse jäädvustamisest nähtavamalt kui senine mälestuskivi ja -tahvel Kõrveküla alevikus tema sünnikohas. Nüüd see hakkabki kuju võtma.

Eile kogunes Tartu kõrgemas kunstikoolis korraldatud võistluse töid vaagima komisjon eesotsas rektor Vallo Nuustiga ja Tartu vallavanema Aivar Soobiga. Skulptuuriosakonda postamentidele pandud kaheksa võistlustöö hulgast parimate valimiseks kulus umbes kaks tundi.

Vald oli auhinnaraha lubanud välja käia 500 eurot. Ühe sajalise otsustas komisjon anda sihvaka ja särava töö eest Aleks Poolale ja teise sajalise läbipaistvate laulupurjede eest Tamar Paalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles