Lätis leidis Ühtsus sobiva bürokraadi

Evelyn Kaldoja
, välisuudiste toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laimdota Straujuma kaks aastat tagasi Läti põllumajandusministrina Kohila vallas Pihali külas Baltimaade esimesel ühismetsaistutamisel.
Laimdota Straujuma kaks aastat tagasi Läti põllumajandusministrina Kohila vallas Pihali külas Baltimaade esimesel ühismetsaistutamisel. Foto: Liis Treimann

Eile jõudsid Läti mõjukaim Ühtsuse partei ja president Andris Bērziņš lõpuks kokkuleppele lõunanaabrite uue peaministri nimes – valitsusjuhiks tõuseb senine põllumajandusminister Laimdota Straujuma, pikaajalise staažiga endine ametnik, kes astus erakonda päev varem.

Kuigi Straujuma kuulus Valdis Dombrovskise lahkuvasse kabinetti Ühtsuse ministrina, ei olnud ta siiani ühegi erakonna liige. Parteisse võeti ta üleeile õhtul Ühtsuse juhatuse otsusega.

Läti Ülikooli politoloogiaprofessor Jānis Ikstens märkis eile Postimehele, et Straujuma esilekerkimises mängis põhirolli president, kes lükkas kaks korda tagasi praeguse kaitseministri Artis Pabriksi kandidatuuri peaministri kohale. «Bērziņš pole sellele head selgitust andnud, vähemalt mitte avalikult,» tõdes Ikstens.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles