Eestlased tegid Dakari rallil hea alguse

Kadi Parts
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva öösel vastu esmaspäeva startisid üheks maailma raskemaks ralliks peetaval Dakari võidusõidul ka kaks eestlast: Toomas Triisa ja Mart Meeru. Esialgu on mõlema mehe võistlus kulgenud plaanipäraselt ning kahe päeva järel on eestlased vastavalt 44. ja 69. kohal. Täna ootab ees maratonkatse.

Kolmes Lõuna-Ameerika riigis toimuv ja ligi kaks nädalat kestev Dakari ralli algas tõelise katsumusega. Esimesel päeval pidid võistlejad maha sõitma 809 km: esmalt oli vaja läbida 405 km ülesõitu, seejärel ootas ees 180 km pikkune katse ja päeva lõpuks tuli läbida laagrisse jõudmiseks veel 224 km ülesõitu.

Esimest korda Dakari rallil osaleva Triisa sõnul möödus avapäev edukalt. «Ärevus oli suur. Tagant alustades oli palju tolmu ja kohati üsna keeruline kivine rada. Kuid kõik sujus hästi ja meeleolu on hea nii mul kui Mardil,» rääkis Triisa esimese päeva järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles