Liiklusliinile kaevatakse enim ohtlike manöövrite kohta

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Möödasõit
Möödasõit Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Üleriigilisele politsei liiklusliinile helistas detsembris 851 liiklejat. Suurem osa kõnedest on ajendatud sõidukijuhtide ohtlikest manöövritest ja liiklusmärkide nõuete eiramisest.

Samuti pälvivad kaasliiklejate pahameelt teiste sõidukijuhtide väär turvavarustuse kasutamine ja keelava fooritulega ülesõidud ristmikest. Liiklusliin on toiminud üleriigilisena seitse kuud ja selle ajaga on lahendanud 8646 teadet.

Politsei julgustab liiklejaid veel enam ohtlikust ning hoolimatust kaaskodanikust teada andma, sest see aitab rahustada liiklust.

«Tänaseks oleme jõudnud olukorda, kus liiklusliinil on üle Eesti välja kujunenud regulaarsete helistajate võrgustik ehk püsikliendid, kes ikka ja jälle erinevaid liiklusrikkumisi märganuna telefonitoru tõstavad ning sellest meile teada annavad,» ütles liiklusliini operaator Alik Säde.

Politsei liiklusliinile 14900 oodatakse teateid selliste liiklusalaste rikkumiste kohta, millest hädaabinumbril 110 teatamist võiks pidada ebaotstarbekaks. Liiklusliin töötab iga päev ajavahemikul kell 7-19.

Politsei liiklusliinile detsembrikuus laekunud teated:
Joobekahtlusega juht: 27 teadet
Kiirusületaja: 27 teadet
Ohtlikud/keelatud manöövrid: 85 teadet
Parkimisprobleemid: 281 teadet
Eksimused jalakäijate ülekäigurajal: 24 teadet
Turvavarustuse mittekasutamine: 8 teadet
Keelava fooritulega sõit: 91 teadet 
Liiklusmärgi nõuete eiramine: 115 teadet
Muu liiklusalane probleem või küsimus: 193 teadet

Teadete laekumine detsembrikuus regiooniti:
Lõuna-Eesti: 528 teadet
Põhja-Eesti: 261 teadet
Lääne-Eesti: 36 teadet
Ida-Eesti: 26 teadet
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles