Kinni peeti narkootikumide salakaubaveos kahtlustatavad

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amfetamiinipakk
Amfetamiinipakk Foto: Politsei.

Esmaspäeval pidasid maksu- ja tolliameti uurimisosakonna ametnikud Ida-Virumaal kinni kolm meest, keda on alus kahtlustada amfetamiini, MDMA tablettide ja hašiši suuremahulises salakaubaveos.

Kolmapäeval peeti kinni veel kolm sama grupi liiget, vahendas Viru ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Kinnipeetute hulgas on nii grupi liider kui ka isikud, kes mängisid olulist rolli narkootikumide käitlemises ja salakaubaveo organiseerimises.

Viru ringkonnaprokuratuuri eriasjade prokuröri Antti Aitseni sõnul sai kinnipidamine teoks tänu maksu- ja tolliameti uurimisosakonna Ida talituse heale tööle.

Seni uurimise käigus kogutud materjalide põhjal saab väita, et gruppi kahtlustatakse 2009. aasta kevadel ligi 45 kilo amfetamiini, 15 kilo hašiši ja MDMA tablettide käitlemises ja salakaubaveos üle Narvas asuva riigipiiri mõlemas suunas.

Kuna kriminaalasja eeluurimine käib, siis ei saa hetkel täpsemalt uurimise käigus kogutud andmeid avaldada. Käimas on kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvide järgi, mis käsitlevad keelatud ja eriluba nõudva kauba ebaseaduslikku sisse- ja väljavedu ning narkootilise ja psühhotroopse aine suures koguses ebaseaduslikku käitlemist.

Kriminaalasja menetlevad maksu- ja tolliamet ning Viru rKiingkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles