USA kaitseminister tunnustas Eesti pühendumist Afganistanile

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide kaitseminister Chuck Hagel koos kaitseminister Urmas Reinsaluga eile Pentagonis.
Ameerika Ühendriikide kaitseminister Chuck Hagel koos kaitseminister Urmas Reinsaluga eile Pentagonis. Foto: Pentagon

Ameerika Ühendriikide kaitseminister Chuck Hagel tunnustas täna Pentagonis kaitseminister Urmas Reinsalu Eesti pühendumise eest Afganistani turvalisuse tagamisel, teatas riigi kaitseministeeriumi veebileht.

Hagel avaldas heameelt selle üle, et Eesti on andnud nõusoleku jätkata panustamist Afganistani ka pärast 2014. aastat.

Kahe riigi kaitseministrid arutasid Balti riikide koostööd piirkonna turvalisuse tagamisel, suhteid liitlastega, küberkaitset ja Eesti riigikaitse süsteemi pikaajalist kaasajastamist.

Samuti avaldas Hagel Eestile tunnustust selle eest, et riik on jäänud kindlaks kavale panustada märkimisväärsed summad riigikaitsesse.

Lähemate aastate perspektiivis võiks Eesti saata ühe miinitõrjelaeva Ameerika ühendriikide ja Suurbritanniaga koostöös Pärsia lahele miinitõrjeoperatsioonile.

Hagel lubas, et USA jätkab osalemist NATO õppustel, et 20 aastaga tekkinud kahe riigi kaitsekoostööd edasi arendada.

Reinsalu ütles ERRi teleuudistele, et arutas Hageliga eelkõige võimalust korraldada järjepidevalt NATO osalusega suurõppusi Läänemere piirkonnas.

Samuti räägiti võimalikest uutest koostöövõimalustest.

«Praktilisest koostööst me arutasime ka reaalset võimalust selle kohta, et lähemate aastate perspektiivis Eesti saadaks ühe miinitõrjelaeva Ameerika ühendriikide ja Suurbritanniaga koostöös Pärsia lahele miinitõrjeoperatsioonile,» ütles Reinsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles