Sweco Projekt projekteerib Tondiraba tunnelit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu ei näe Tondiraba tunnel just kõige turvalisem välja.
Praegu ei näe Tondiraba tunnel just kõige turvalisem välja. Foto: Toomas Huik

Projekteerimisfirma Sweco Projekt võitis lihtmenetlusega hanke ja teeb Tallinnas Lasnamäel oleva Tondiraba tunneli rekonstrueerimisprojekti. Töö täitja on Teede Projektijuhtimise AS, tellija Tallinna kommunaalamet.
 

«Pärast ehitustegevuse lõppemist avatakse linlastele tunnel, mis tagab otseühenduse kahe kaubanduskeskuste ala vahel,» ütles Sweco Projekti projektijuht Henri Toom. «Tunneli lagi ning seinad kaetakse hüdroisolatsioonimaterjaliga ja muudetakse niimoodi veekindlaks. Tunnel puhastatakse, tehakse uus siseviimistlus, paigaldatakse platvorm-trepitõstukid, valgustatakse ning paigaldatakse linnaruumi rikastavad varikatused, samuti haljastatakse tühermaa.»

Nõukogude ajal rajatud Laagna tee alune tunnel on 49 meetri pikkune ning 2,3 meetri kõrgune. Tunneli mõlemas otsas on kuue meetri laiune graniitastmetega trepp.

Projekti koosseisu kuulub ka kolme meetri laiuse kõnnitee rajamine Rimi kaubanduskeskuse lähedal ning ühenduse loomine Taevakivi autobussipeatusega. Kaitseks sademete eest rajatakse mõlema trepi kohale varikatus.

Tunneli põhjapoolne ots asub Bauhausi ehitusmaterjalide poe ees ning lõunapoolne ots Lasnamäe Tööstuspargi naabruses.

«Laagna ja Mustakivi tee ristmiku kanti on viimastel aastatel rajatud uusi kaubanduskeskusi, äri- ja tootmishooneid, millega on oluliselt kasvanud selle piirkonna külastatavus,» ütles Teede Projektijuhtimise AS juhatuse liige Margus Kuusmann. «Ainsad võimalused jalakäijatel Laagna teed ületada on praegu Mustakivi ja Varraku viaduktid, mille omavaheline kaugus on ligi kilomeeter. Seega on igati põhjendatud olemasoleva jalakäijatetunneli rekonstrueerimine ja avamine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles