Supilinna tänavad ootavad ehitusjärge veel aastaid

Martin Pau
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2009. aastal tolmuvaba pindamiskatte saanud Kartuli tänavat on tulnud linnal lappida igal aastal.
2009. aastal tolmuvaba pindamiskatte saanud Kartuli tänavat on tulnud linnal lappida igal aastal. Foto: Kristjan Teedema

Tartu kulutab tänavu tänavate ja sildade ehituseks ning remondiks kokku ligi 16 miljonit eurot, millest 13,3 miljonit neelab idaringtee. Kruuskattega tänavate asfaltimiseks kulub 64 000 eurot, Supilinn jääb aga ikka auklikuks.

Et lõviosa idaringteest maksab kinni Euroopa Liit, jääb Tartul endal tänavu kanda suhteliselt tagasihoidlik ehituskulu, 2,3 miljonit eurot. Peaaegu miljon eurot hammustavad aga linnaeelarvest Eesti Rahva Muuseumini viivad tänavad: Narva maanteelt algav Muuseumi tee ning Roosi tänav.

«ERMiga seotud tänavad võtavad tõesti arvestatava osa teede ehituse rahast, aga kui ERM on väga konkreetsel ajal valmimas, pole meil võimalik neid töid kaugemasse tulevikku lükata,» sedastas Tartu abilinnapea Raimond Tamm. «Seda võib pidada sundtööks, aga eks see tähenda ühtlasi Raadi linnaosale uut elu ja värskust.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles