Tartu ülikool lõi uue instituudi

Katre Tatrik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Ülikooli peahoone
Tartu Ülikooli peahoone Foto: Margus Ansu

Tartu ülikooli sotsiaal- ja haridusteaduskonnas loodi ühiskonnateaduste instituut. Ülemineku tõttu valdkonnapõhisusele on ülikoolis oodata teistegi allüksuste ühinemisi.

Tartu ülikool liitis aasta alguses ajakirjanduse, kommunikatsiooni- ja infoteaduste instituudi ning sotsioloogia ja sotsiaalpoliitika instituudi, moodustades uue, ühiskonnateaduste instituudi. Peale ühiskonnateaduste instituudi kuulub TÜ sotsiaal- ja haridusteaduskonna alla veel riigiteaduste-, psühholoogia ja haridusteaduste instituut.

Kahe instituudi ühendamine ühiskonnateaduste instituudiks, kus õpib ligemale 1000 üliõpilast, koondab pädevust ning loob paremad võimalused koostööks lähedaste erialade vahel, leiab ülikool. Ühiskonnateaduste instituudi juhataja kohusetäitja, ajakirjanduse professor Halliki Harro-Loit ütles, et üliõpilasi puudutab reform vähe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles