Politsei saatis 1000 liiklushuligaanile ehmatava jõulukaardi

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklushuligaanidele saadetud jõulukaart.
Liiklushuligaanidele saadetud jõulukaart. Foto: Politsei- ja piirivalveamet

Politsei saatis jõulude ajal ligi 1000 korduvate liiklusrikkumistega vahele jäänud inimesele jõulukaardi, mis kujutas õnnetuse ohvri verd asfaldil, kaartide saatmise eesmärk on panna liiklushuligaane oma teo ohtlikkuse üle järele mõtlema.

Politsei- ja piirivalveameti peadirektor Elmar Vaher ütles täna siseministeeriumis ajakirjanikele, et mullu hukkus Eestis liikluses 83 ja sai vigastada üle tuhande inimese ning see on põhjus, miks politsei saatis neile inimesele veidi teistsuguse jõulukaardi, kui jõulude ajal saada tahetakse.

Eelmise aasta liiklusrikkumiste tabelit juhib 26-aastane Rainis, kes pani aasta jooksul toime 17 liiklusrikkumist. 21-aastane Raido ja 24-aastane Juri jäid politseile vahele 16 rikkumisega. 29-aastase Reio tabas politsei 15 ning 18-aastase Taneli ja 20-aastase Dmitri 14 rikkumiselt.

Vaher tõi korduvate rikkumistega vahele jäänud liiklushuligaanide seast eraldi välja 16-aastase Teele, kelle politsei tabas hoolimata neiu noorusest aasta jooksul 12 rikkumiselt. Rikkumiste seas oli muu hulgas politsei eest põgenemine, joobes sõiduki juhtimine ja politseile vastuhakk.

«Sellised inimesed kindlasti ei sobi meie liiklusesse. Elu on näidanud, et selliste inimeste mõjutamine on väga keeruline. Tegemist on valdavalt noorte inimestega ja nad vajavad kindlasti rohkem meie tähelepanu,» lausus Vaher.

Ühe mõjutusvahendina kasutab politsei roolijoodikutelt autode konfiskeerimist, eelmisel aastal kasvas autode äravõtmine korduvalt joobes juhtimisega vahele jäänud juhtidelt üle kahe korra. Kohus konfiskeeris mullu roolijoodikutelt 117 autot, aasta varem jäi autost ilma 48 joobes juhtimisega vahele jäänud inimest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles