Pisivargaile terendab peagi helgem tulevik

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera salvestatud kaadrid lavastatud vargusest – kapuutsiga nägu varjav varas uurib teda huvitavat kaupa ja pistab selle sobival hetkel hõlma alla. Siin on tegu mõnikümmend eurot maksva kardinaga, mille varastamine ei too juba praegu kehtiva seaduse järgi kaasa kriminaalvastutust.
Turvakaamera salvestatud kaadrid lavastatud vargusest – kapuutsiga nägu varjav varas uurib teda huvitavat kaupa ja pistab selle sobival hetkel hõlma alla. Siin on tegu mõnikümmend eurot maksva kardinaga, mille varastamine ei too juba praegu kehtiva seaduse järgi kaasa kriminaalvastutust. Foto: G4S turvasalvestis

Võib võtta nõrgemat mürki selle peale, et kriminaliseerimise määra planeeritav tõstmine praeguselt 64 eurolt 200-le põhjustab pisivarguste kahjude plahvatusliku kasvu. Kaupmeeste liit tegi seetõttu karistusseadustiku revisjoni eelnõu menetlevale parlamendi õiguskomisjonile ettepaneku kehtestada selleks määraks kompromissina 100 eurot.

«Meie sõnum on lihtne: kriminaliseerimise taseme nii järsk muutmine võib olla päästikuks varaste tegevusele,» ütleb turvafirma G4S valvedivisjoni juht Villu Õun. Tema vastutusala on klientide vara valvamine.

Õunale sekundeerib Eesti Kaupmeeste Liidu juht Raul Puusepp: «Me oleme väga mures. See toob kahjuks paratamatult kaasa kauplustes uue massilise varguste laine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles