Tallinna Sadam otsib Vanasadamale arendajaid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Repro

Kui kõik läheb plaanitult, saab pealinna mereväravast, Tallinna Sadamale kuuluvast Vanasadamast järgmisel kümnendil atraktiivne linnaosa nii turistidele kui ka linnakodanikele. Esimesi ehitusi võib sadama ümbruses näha juba sel aastal.

Oktoobris kogunes Tallinna Sadama eestvõttel visioonitöötuba, kuhu kutsuti kinnisvaraomanikud ja -arendajad, linna- ja riigivõimu esindajad, arhitektid, linnaruumi disainerid ja transpordikorralduse asjatundjad. Kõik selleks, et äratada huvi arendajates, kes väärtustaks mereäärset maad ja pakuks välja sadama visiooniga sobivaid lahendusi.

Eesmärgiks seati kaardistada Vanasadama tulevikuvisioonid ja -võimalused. Sadama ümbruse arengut mõjutab oluliselt Põhjaväila planeering. Kuna Vanasadama areng koos linna põhjapoolse tulevikumaanteega on kirjas riigi transpordiarengukavas, tähendab see seda, et linna ja sadama ühendamisel saab taotleda toetust Euroopa Liidult.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles