Gates meenutab Obamat kibedusega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Gates ja Barack Obama kaitseministri lahkumistseremoonial 2011. aasta suvel.
Robert Gates ja Barack Obama kaitseministri lahkumistseremoonial 2011. aasta suvel. Foto: Reuters/ScanPix

Barack Obama julgeolekupoliitikameeskond on viinud mikrojuhtimise täiesti uuele tasemele ning tema asepresident Joe Biden eksinud pea kõigis viimaste kümnendite välis- ja julgeolekupoliitilistes küsimustes, leiab USA endine kaitseminister Robert Gates oma tuleval nädalal ilmuvas mälestusteraamatus «Teenistuskohustus: Kaitseministri memuaarid».

Ametisoleku ajal pigem vaoshoitud sõnu kasutanud Gatesi raamat üllatab kohati kibeda tooniga. Näiteks siis, kui kirjeldab, kuidas Obama kinnitas Afganistani strateegiat ja sinna 30 000 lisasõduri saatmist ning kahtles kindral David Petraeusis.

«Seal istudes mõtlesin, et president ei usalda oma väejuhti, ei seedi [Afganistani presidenti Hamid] Karzaid, ei usu omaenese sõjastrateegiat ega pea seda sõda omaks,» kirjutab Gates. «Tema jaoks seisnes kõik väljatulekus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles