Galerii: 101-aastane vanaproua sai Titanicu näitusel teada palju uut

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinnas elav Ella Ksenia Kass, kes palub end pigem Elliks kutsuda, ei jätnud oma lapselapselapsi Tarmot ja Ingridit enne rahule, kui nad ta Lennusadamasse Titanicu näitust vaatama viisid.

Ingrid Roose, kes vanavanaema kaenla alt toetas, ütles, et vaatamata kõrgele eale saab proua Kass suurepäraselt ise oma eluga Lasnamäe korteris hakkama, käib poes ja jalutamas. Näitustki otsustas Titanicuga ühevanune, 101-aastane Elli ise vaatma tulla, pidas vapralt vastu pika ringkäigu ega jätnud midagi märkamata.

Vähe sellest, tal oli lennusadama töötajale Jüri Paltserile ka palju lisaküsimusi. Eriti huvitasid vanamemme laevalt üles toodud esemed. Küllap meenutas nende stiil talle mõneti oma lapsepõlve.

Proua Elli oli Titanicu huku ajal veel sündimata, sest nägi ilmavalgust 1912. aasta septembris, Titanic hukkus aga 14. aprillil. Elli uuris ka Lennusadama angaaride sisu ja allveelaev Lembit osutus talle üsnagi tuttavaks. Nimelt koguti selle ja sõsarlaeva Kalev ehituseks rahva annetustega raha siis, kui Elli oli umbes 20-aastane. «Seda ma mäletan küll,» ütles Elli.

Muuseum omakorda premeeris rekordkülastajat ja tema peret ette võetud teekonna eest priipiletitega ning kinkis vanaprouale Titanicu II klassi reisija kohvitassi koopia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles