Atonen: tean, kuidas Parts on PR-firmade ja puukärimeeste surve all

Oliver Kund
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meelis Atonen
Meelis Atonen Foto: Andres Haabu

Elroni rongide ümber tekkinud skandaal kipub varjutama asjaolu, et majandusminister Juhan Parts on puukärimeeste seljatamisel teinud suure teene Eesti maksumaksjale, leiab reformierakondlane ja kunagine majandusminister Meelis Atonen.

«Küsimus oli, kas me laseme monopolil (Edelaraudtee- toim.) jätkuda ja maksame raha nii palju kui küsitakse. Mina kodanikuna ütlen küll, et ma ei jõua maksta nii palju kui osad puukidena riigi külge klammerdunud ärimehed tahaksid. Ma saan aru küll, et mõni ärimees läheb Bakuusse, saab seal suurepäraseid kaotusi ja ootab, et Eesti maksumaksja maksab kinni need tema sealsed vallutused,» viitas Atonen Kuku raadiole antud intervjuus Edelaraudtee omanikule Marcel Vichmannile.

Atoneni sõnul ei maksa arvata, et rongiliikluse andmine riigifirmale tuli ilma võitluseta. «Ma olen ise olnud minister ja tean, kuidas PR-firmade esindajad esitavad ultimaatumeid ja ähvardusi. Juhan Parts on selles mõttes samas seisus.»

Toimunut arvestades on Atoneni sõnul kummastav, et juba esimesel rongide töötamise nädalal süsteemile hävitavaid hinnanguid antakse.

«Mind natuke üllatab, et nädal pärast Eesti mõistes täiesti enneolematut muutust tahetakse juba anda hinnangut. Seda saab hinnata heal juhul kolme kuu pärast, paremal juhul poole aasta pärast,» leidis ta.

Atoneni sõnul on ministeerium rongiliikluse planeerimisel andnud kõik endast oleneva, kuid küsimus on Elroni-poolsetes tehnilistes pisiasjades, millega oleks olnud probleeme igal pool maailmas.

«Minule tundub, et Eestis täna kultiveeritakse sellist arusaamist, et hea minister on see, kes mitte midagi ei tee. Sest see kes midagi ei tee, see ei saa ka libastuda.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles