Kohus mõistis leedulanna eakatelt raha väljapetmises süüdi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Harju maakohus mõistis 21-aastase Leedu kodaniku Indre Velickaite kelmustes süüdi.
Harju maakohus mõistis 21-aastase Leedu kodaniku Indre Velickaite kelmustes süüdi. Foto: Martin Ilustrumm / Reporter.ee

Harju maakohus mõistis täna noore leedulanna süüdi eakatelt inimestelt liiklusõnnetuste kohta valetades raha väljapetmises ja karistas teda osaliselt reaalse vangistusega.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistuse kohaselt osales 21-aastane Indre Velickaite kokku neljas kelmuses, mille käigus Tallinnas elavatelt eakatelt vene keelt kõnelevatelt inimestelt peteti välja raha.

Kohus karistas naist kokkuleppemenetluses ühe aasta ja üheksa kuu pikkuse vangistusega. Sellest ligi neli kuud on ta juba eeluurimise ajal ära kandnud ja ülejäänud vangistust ei pöörata täitmisele, kui ta ei pane kolme aasta jooksul toime uut kuritegu. Lisakaristusena saadab riik naise Eestist välja ja talle kehtestatakse viieks aastaks sissesõidukeeld.

Kelmused toimusid süüdistuse kohaselt ühesuguse skeemi järgi. Kannatanule helistati ja väideti, et tema sugulane on põhjustanud liiklusõnnetuse, milles inimene sai vigastada ning viga saanud inimesele kahju hüvitamiseks ja kriminaalasja vältimiseks tuleb maksta raha. Helistajad esinesid kannatanu sugulastena, politseinikena ja ühel juhul ka Leedu saatkonna ametnikuna. Kannatanud jäid helistajate juttu uskuma ja nõustusid neile raha maksma, kuid tegelikult polnud ühtegi liiklusõnnetust toimunud.

Kannatanutele helistati Leedust, Indre roll oli süüdistuse kohaselt Tallinnas raha vastu võtta. 8. juulil andis 74-aastane naine kokkusaamisel Indrele 3000 eurot, 9. augustil sai Indre 76-aastaselt naiselt 1000 eurot, 13. augustil 84-aastaselt naiselt 1000 eurot ja 20. septembril 63-aastaselt naiselt 4000 eurot.

Viimane kannatanu sai pärast kokkusaamist kiiresti aru, et teda on petetud ja helistas politseisse. Politsei pidas Indre Velickaite veel samal päeval kuriteos kahtlustatavana kinni ja kinnipidamisel võeti ära ka 3950 eurot, mis ta oli just kannatanult saanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles