Missuguseid mereande pakutakse pealinna poodides?

Tallinncity kontrollkahvel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krevetid.
Krevetid. Foto: SCANPIX

Kuigi Tallinnas on kauplusi üksjagu, tuleb väja, et mereandide valik jääb nädala keskpaigas enam kui kesiseks: neid pakuti kalaletis vaid kolmes poes.

Tallinncity uuris vihjeid, et missugusest pealinna kauplusest võiks mereande leida. Selgub, et näiteks Lasnamäe või sadama turult põnevaid mereande nädala sees küll ei leia ja värskest homaarist võib Tallinnast vaid unistada. Külmutatud tooteid kontrollkahvel seekord vaadelda ei võtnud.

Maxima XX kauplus Lasnamäel (Smuuli teel)

Smuuli tee Maximast oli konttrollkahvel varem kuulnud vaid legende: et kauplus olla suur ja uhke, esindusliku kalaletiga. Vastab tõele: ostjale heade tuttavate lõhe, forelli, siia, pangassiuse jt. kõrval troonisid letil tuur, kuld-merikoger ja isegi tuunikasteigid (29.99 eurot kilo). Osta sai jahutatud seepiat (9.99 kilo), kalmaarituube (8.99 eurot kilo) ja parima hinnaga koorimata ja keetmata jahutatud tiigerkrevette (11.99 eurot kilo).

Stockmanni kaubamaja

Stockmanni kalaletist võis leida koorimata.keetmata väiksemaid tiigerkrevette (16.90 kilo) ja kõhukaid Madagaskari tiigerkrevette. Müüdi ka austreid (1.60 eurot tükk).

Tallinna Kaubamaja

Kaubamaja kalaletis hakkasid kontrollkahvlie silma jahutatud rannakarbid (sinikarbid, Norrast, 8.64 eurot kilo), koorimata ja keetmata tiigerkrevette saab samuti osta (17.65 eurot kilo).

Hea lugeja, kui tead mõnd head mereandide müüjat või kauplust, anna teistelegi selle loo kommentaariumis teada!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles