Suur ülevaade: kus on Tallinnas kõige odavam trennis käia?

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuses avati hiljuti MyFitnessi Tallinna viies spordiklubi.
Solarise keskuses avati hiljuti MyFitnessi Tallinna viies spordiklubi. Foto: Martin Ilustrumm

Tallinncity vaatles pealinna spordiklubide hinnakirju, et selgitada, milline klubi pakub oma täispaketti kõige soodsama hinnaga. Soodsaima hinna selgitamisel tuleb aga arvestada ka teisi tegureid, seetõttu polegi pealtnäha lihtne ülesanne nii... lihtne.

Üheks soodsaimaks spordiklubiks Tallinnas võiks pidada Zelluloosi spordiklubi, mille täispakett maksab aastasele liitujale kõigest 29 eurot. Seevastu MyFitnessi spordiklubi 63-eurone täispakett annab vastu viis klubi üle terve Tallinna, suure ujula Rocca al Mares ning loendamatu hulga rühmatreeninguid üle terve linna, millest aitab ülevaadet saada klubi app nutitelefonidele. Järeldus - igale ühele midagi. Kes on nõudlik, valib kallima hinnaklassi hulgas, kes aga hindab valikuvõimalusi ja mõistlikku hinnaklassi, peaks kiiremas korras hakkama MyFitnessi fänniks. Kes tahab privaatsust, väiksust, hubasust, leiab samuti alljärgnevast nii mõndagi.

Järgnevasse ülevaatesse pole kaasatud mõistagi kõik Tallinna klubid (põhjusel, et kõigi hinnakirjad pole avalikud). Ülevaatesse ei kaasatud sportimisvõimalusi koolides või munitsipaalspordihoonetes.

Telliskivi koduklubi
Telliskivi 60, hoone O

Põhja-Tallinna loomingulises Telliskivi asumis asub spordiklubi nimega Koduklubi Telliskivi. Klubi pakub kolme paketti - «Päev» (kell 9-15, üheks kuuks 19 eurot, ostes kolmeks kuuks ühe kuu hind 16 eurot), «Hommik/õhtu» (kell 7-9/kell 20.30-22, hinnad vastavalt 32 eurot ja 29 eurot) ja «Iga aja pakett» (maksab 49 või pikemaajalisel liitumisel 45 eurot kuu). Klubi ühekordne külastustasu maksab 5,50 eurot ja 10 korra kaart (kehtivusega 60 päeva) maksab 49 eurot. Personaaltreeningu hind on 20 eurot.

Täispakkett: 49 eurot

Soodsaimad hinnad: päevapakett liitumisel vähemalt kolmeks kuuks - 16 eurot; ühekordne külastus 5,50.

--

Fittest spordiklubi
Ehitajate tee 4/Männiliiva 7, TTÜ Spordihoone

Tallinna tehnikaülikooli spordihoones tegutsev Fittest spordiklubi pakub soodustusi ennekõike õppuritele. Saadaval on Treeningkaart, mis maksab 49 eurot ja mis annab võimaluse kasutada spordiklubi piiramatult. Päevane Treeningkaart maksab 39 eurot ja sellega saab spordiklubi külastada E-R kuni kella 15ni ning L ja P igal ajal. Õppuri Treeningkaardi eest tuleb välja käia 39 eurot, kaart võimaldab treenida E-R kuni 17.45 ja alates 19.30 kuni klubi sulgemiseni. L ja P igal ajal. Klubi pakub ka 30 päeva kaarti, mis maksab 59 eurot. Klubiga liitumisel tuleb tasuda ühekordne liitumistasu, mis on 10 eurot. Ühekordne treening pakettide väliselt maksab 8 eurot.

Täispakett: 49 eurot

Soodsaimad hinnad: päevane Treeningkaart - 39 eurot; õppuri Treeningkaart - 39 eurot.

--

Audentes Fitness
Tondi 84

Audentese kooli spordihoone on avatud kõigile. Lisaks hästivarustatud jõusaalile on klubis ka ujula, toimuvad rühmatreeningud ning pakutakse personaaltreeneri teenust. Fitnessklubi juures tegutseb ka MyBody toidulisandite pood. Klubi pakettidest on saadaval täispakett hinnaga 69 eurot (aastase lepinguga 63 eurot), sooduspakett õppuritele ja seenioritele (60+) 55 eurot (aastase lepinguga 45 eurot). Päevapakett võimaldab treenida argipäeviti kella 16ni ning nädalavahetuseti terve päev ja maksab 59 eurot (aastase lepinguga 53 eurot). Lõunapakett tagab sissepääsu argipäeviti kell 11-16 ning nädalavahetuseti terve päev, maksumus 49 eurot (aastase lepinguga 43 eurot).Ühe korra külastus maksab 13 eurot.

Täispakett: 69 eurot

Soodsaimad hinnad: sooduspakett õppurile aastase lepinguga - 45 eurot; lõunapakett aastase lepinguga - 43 eurot.

--

Idakeskuse spordiklubi
Punane 16

Lasnamäel Idakeskuses asuv fitnessklubi pakub treenimiseks mitmeid erinevaid mooduseid ja pakette. Täispaketi hind on 65 eurot, alternatiivina on võimalik soetada Classic pakett, mis annab õiguse kasutada klubi teenuseid nimelise plastikkaardi alusel püsikliendi hindadega ning maksab 40 eurot (klubi külastamisel arvestatakse teenuste hind maha Teie plastikkaardil olevast summast, kuni kogu summa on ära kasutatud. Kaardi maksimaalne kehtivusaeg on 6 kuud). Teiste pakettide seas pakutakse veel ka perapaketti, mis on samuti kaardipõhine (klient kannab kaardile raha ja kasutab teenuseid klubiliikme hinnakirja põhiselt). Üksikkülastus maksab 9.50.

Täispakett: 65 eurot

Soodustused: klubikaardi omanikele.

--

Tulbi spordiklubi
Tulbi 6

Kristiine linnaosas asuv Tulbi spordiklubi pakub nii jõusaalitreeninguid kui ka rühmatreeninguid. Hinnakiri on üpris sõbralik. Spordiklubiga liitumine maksab 7 eurot (ühekordne tasu). Täispakett, mis tagab klubi piiranguteta kasutamise, maksab 49 eurot. Päevapakett (E-R 8-15, L-P terve päev) maksab 35 eurot. Sooduspaketid õppuritele jagunevad samuti täis- ja päevapaketiks, mis maksavad vastavalt 39 ja 25 eurot. Treeningutel käimiseks on võimalik soetada ka 10 korra kaart, mis kehtib 60 päeva ja maksab 53 eurot, õpilastele 45 eurot. Paketiväline ühekordne külastus maksab 3 eurot.

Täispakett: 49 eurot

Soodustused: pakett õpilastele, üliõpilastele, õpetajatele ja NPNK kaardi omanikele - 39 eurot; päevapakett õppuritele - 25 eurot.

--

Zelluloosi spordiklubi
Tartu mnt 80d

Hubane Zelluloosi spordiklubi Tartu maantee veerel bussijaama lähistel pakub heade hindadega treenimisvõimalusi. Et klubist täit elamust saada, on võimalik soetada kuukaart, mis tagab piiramatu ajakasutusega ligipääsu nii jõusaalile kui rühmatreeningutele ja mis maksab 46 eurot (samade võimalustega on ka kolme kuu kaart, mis maksab 117 eurot, mille soetamisel oleks ühe kuu hind vaid 39 eurot). Üksnes jõusaali huvilistele: limiteerimata kasutusajaga kuukaart maksab 42 eurot (samuti on võimalik soetada kindla ajaperioodi kehtivaid kaarte, mis kõik annavad piiramata klubi kasutusõiguse - 3 kuu kaart maksab 106 eurot, 6 kuu kaart 190 eurot ning 12 kuu kaart 340 eurot). Jõusaali kuukaart fikseeritud sissepääsuaegadega E-R kell 7-9 ja 21-23 maksab 20 eurot. Klubiga liitumine maksab 5 eurot.

Täispakett: 46 eurot

Soodustused: üksnes jõusaali kasutajale maksaks üks kuu piiramatut liikmelisust aastakaart, mille hind on 340 eurot/ühe kuu hind tuleks - 29 eurot; nii rühma- kui jõusaalitreeninguid tagav kolme kuu kaart maksaks - 39 eurot ühe kuu eest. Hindadest pakutakse 10-protsendilist soodustust õpilastele.

--

CITY Spa
Rävala pst 4

Tallinna südalinna spordiklubi CITY Spa asub Tornimäe ärikvartalis ning on seetõttu suunatud jõukamale kliendile. Tähtajatu lepinguga täispakett maksab ühe kuu eest 147 eurot, päevapakett, mis võimaldab sissepääsu klubisse kuni kella 16ni, maksab tähtajatu lepingu korral 99 eurot kuu eest. Mõlemad paketid võimaldavad osalemist kõigis treeningutes, kuid pakuvad ka lisateenuseid (hinna sees) nagu lastehoid, tasuta joogivesi trenni kaasa, täispaketi juurde kuulub veel ka 2 personaaltreeningut kuus. Lisaks kehtivad allahindlused hoolitsustelt ja kaasamüügitoodetelt. Klubil on pakkuda veel ka SUPERB pakett, mille hind on 239 eurot tähtajatu lepingu korral ning mis lisaks kõigele eelnimetatule võimaldab kuut personaaltreeningut, treeningriiete pesemist, 12 massaažikorda aastas.

Täispakett: 147 eurot

Soodustused: klubi liikmetele.

--

Scala Fitness
Tartu mnt 43

Scala Fitness paistab teiste klubide seast silma lahtiolekuaegadega - klubi on avatud kell 7-24. Klubiga liitumine maksab 10 eurot, mille järgselt kehtivad klubiliikme hinnad. Täispaketi hind on 55 eurot, õpilastele ja seenioritele 49 eurot. 10 korra kaart maksab 65 eurot ja kehtib 60 päeva. Ühekordne külastus maksab 9 eurot ning proovitreeningu hind on 2 eurot. Lisaks pakettidele pakub klubi keha koostise mõõtmist (12 eurot), koormustesti (25 eurot), diagnostikateenust (30 eurot), personaaltreeningut ühe korra eest hinnaga 23 eurot. Toitumisnõustamine maksab 27 eurot.

Täispakett: 55 eurot

Soodustused: õpilastele täispakett - 49 eurot.

--

Golden Club
Sõjakooli 10

Ettevõtja Urmas Sõõrumaa tennisekompleksi juurde kuuluv fitnessklubi Golden Club õigustab igati oma nime. Täispakett klubis tagab piiramatu treenimisvõimaluse, kuid ka ühe kohtumise personaaltreeneriga ühe aasta jooksul. Hinnaks 75 eurot siduva lepingu korral, ilma lepinguta 85 eurot. Päevapakett, mis tagab sissepääsu klubisse kella 16ni argipäeviti ja nädalavahetuseti terve päeva, maksab lepinguga 55 eurot, ilma 65 eurot. Noortepakett õpilastele ja üliõpilastele (kuni 21-aastastele) maksab lepinguga 65 eurot, ilma 75 eurot. Saadaval on ka perepakett. Ühekordne pääse tallinlasele maksab 15 eurot, mittetallinlasele 17 eurot. Klubi liikmetele 10 eurot.

Täispakett: 75 eurot

Soodustused: õpilastele täispakett - 65 eurot; klubiliikme ühekordne sissepääs - 10 eurot. Pakettide puhul tagavad soodustuse siduvad aastased lepingud.

--

Status Club
Paldiski mnt 96

Status Clubi on privaatsust ja kvaliteeti hindavale kliendile. Klientidele on pakkuda Status One klubipakett, mis võimaldab limiteerimata külastusaega. Sporditeenused paketi valikus: jõusaal, rühmatreeningud, spinning (myride süsteem), bassein (21x7 meetrit), saunad (soome-, aroomisaun) ja mullivann, squash. Lisateenustest personaaltreeneri teenus kahel korral aastas. Paketi hind 12-kuulise perioodi eest 2250 eurot (kuu eest 187,50).

--

Kalev SPA Fitness
Aia 18

Kalev SPA on tuntud ennekõike suure basseini ja veepargi ning saunakompleksi poolest, kuid hoones on ka jõusaal, mis on küll pisike, kuid olulisimate seadmetega varustatud. Klubil piiramatut kasutust üksnes jõusaalile pole, küll aga on valikus VIP-pakett, mis võimaldab piiramatu kasutuse nii ujulale kui ka jõusaalile ning selle hinnaks on 69 eurot. Jõusaali korrapääse maksab 10,50. Kuupääse, mis limiteerib ühe külastuskorra kahele tunnile ühe ööpäeva kohta maksab 62 eurot. Personaaltreeningu ühe tunni hind on 32 eurot.

Täispakett: 69 eurot

Soodustused: beebiootel emale jõusaali korrapääse - 7 eurot; päevapääse õpilastele, pensionäridele ja invaliididele - 12,50.

--

Sparta spordiklubi
Pärnu mnt 139c

Sparta spordiklubi on neile, kes hindavad tulemustele orienteeritud atmosfääri kaastreenijate ja treenerite näol. Sparta klubil on palju soodustusi noortele, et kasvatada peale uut põlvkonda spordihuvilisi. Täispakett spordiseltsi liikmele maksab 49 eurot kuu. 30 päeva kaart maksab 59 eurot. 10 korra kaart, mis kehtib 2 kuud, maksab samuti 59 eurot. Ühekordne klubikülastus E-R kell 16 maksab 5 eurot, õhtusel ajal 8 eurot. Lisaks on valikus personaaltreeningu paketid «Uus algus» hinnaga 350 eurot (sisaldab 10 tundi) ning «Kindel muutus» hinnaga 600 eurot (sisaldab 20 tundi).

Täispakett: 49 eurot

Soodustused: rühmatreening eakale - 1 euro; noorte kulturistide treeningud - 23 eurot jpm.

--

Reval sport
Aia 20

Reval sport on samuti tuntud heade treenerite ja väga hästi sisustatud jõusaali poolest. Kogu kompleksi täiendab lisaks bassein, kus viiakse läbi ka ujumiskursusi nii lastele kui täiskasvanutele. Reval spordi liikmeks astudes maksab täispakett 45 eurot kuus, ilma lepinguta 56 eurot. Ühekordne pääse kaheks tunniks maksab 9 eurot, kolmeks tunniks 12 eurot. Pakkumisi on veel teisigi ning ka Reval spordis on hinnakirja erinevus klubiliikmetele ja mitte liikmeks astunutele.

Täispakett: 56 eurot

Soodustused: lepinguga liitudes täispakett - 45 eurot; lisasoodustused seenioritele, tudengitele jne.

--

MyFitnessi Tallinna klubid

MyFitness on Tallinna ja Eesti suurim ketiklubi, mis võimaldab klubi liikmetel treenida Tallinnas kokku viies klubis, üle Eesti kokku 10 klubis (Tartus kaks klubi, Viljandis, Narvas, Pärnus üks klubi). MyFitness pluss täispaketi liige saab piiramatult külastada kõiki Eesti klubisid ükskõik mis ajal, osaleda kõigis rühmatreeningutes ja saada osa kõikides klubides pakutavatest teenustest. Selle paketi hind on 63 eurot. Pluss päevapakett võimaldab kõike eelnevat, kuid piiratult - sissepääs klubisse hommikust kuni kella 15ni. Lisaks eelnimetatud superpakettidele saab siduda end üksnes ühe klubiga (Tallinnas asuvad need Rocca al Mares, Viru keskuses, Kristiine linnaosas, Lasnamäe linnaosas ja Solarise keskuses). Täispaketid neis klubides erinevad hinnalt, kuid astudes liikmeks vaid ühte klubisse, jääb võimalus käia ka teistes n-ö paketiväliselt. Selline ühekordne külastus maksab klubi liikmele 3,50. Liitumistasu klubi mistahes paketiga maksab 20 eurot. Saadaval on ka perioodikaardid, personaaltreeneri teenus ja palju muud.

Täispakett: 63 eurot

Soodustused: noorte päevapakett - 30 eurot (seotud ühe klubiga); noorte täispakett - 49 eurot (59 eurot Viru keskuses). Klubi pakub võimalust võtta osa proovitreeningult, mis maksab 3 eurot (sellele saab registreerida MyFitnessi kodulehel).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles