Loomade hoiupaiga juhataja nimetati aasta loomavihkajaks

, Tallinncity.ee vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva lõikab lahti koertele ja kassidele mõeldud tordi.
Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva lõikab lahti koertele ja kassidele mõeldud tordi. Foto: Mihkel Maripuu

Eestimaa Loomakaitse Liit otsustas aasta loomavihkajaks nimetada MTÜ Loomade Hoiupaik juhataja Larissa Kozõreva.

«Põhjuseks hoiupaigas toimuv kasside massiline hukkamine ja suhtlusprobleemid inimestega. Kozõrevaga pole võimalik rääkida, see näitab loomavihkajalikkust ja pahatahtlikkust,» sõnas Eestimaa Loomakaitse Liidu juhatuse esimees Heiki Valner. «Meie pole on palju pöördunud inimesi kaebusega, et nad ei saa väidetavalt looma kätte,» rääkis Valner.

Valneri sõnul on loomade hoiupaigaga seotud hulk selliseid probleeme, mis ei mahu ühegi seaduse raamesse. «Ühe põhjusena öeldakse, et ühiskond toodab väga palju kodutuid loomi. Aga pealinna loomade hoiupaik on ahnitsenud endale lisaks Tallinna niigi suurele territoorimile veel ka 31 valla ja linna lepingut!» rääkis Valner.

Hoiupaiga juhataja Larissa Kozõreva ütles kommentaaris Õhtulehele, et on hoiupaigale osaks saanud negatiivsest tähelepanust väsinud. «Olen loomavihkaja, siis olen. Aga ma olen seda tööd teinud 15 aastat. Olin siin enne ja olen ka edaspidi. Inimesed jagunevad alati kaheks – on need, kes austavad, ja need, kellele ei meeldi,» rääkis Kozõreva.

Võimalike rikkumiste uurimiseks Tallinna loomade hoiupaigas tegid talve hakul ühisavalduse  Eesti Loomakaitse Selts, MTÜ Kasside Turvakodu, Pesaleidja Tallinna Kassituba, MTÜ Kassiabi, MTÜ Kelmiküla Kassijaam ning MTÜ Kass ja Pojad. Pöördumine saadeti linnavalitsusele, keskkonnaametile, Harjumaa veterinaarkeskusele ja Harju maavalitsusele, kuid veterinaarameti erikontroll rikkumisi ei tuvastanud.

ETV saade «Pealtnägija» teatas novembris, et üle kahe kolmandiku Tallinna rahastatavasse loomade hoiupaika sattunud kassidest sureb või tapetakse. Eelmisel aastal sattus hoiupaika 2222 kassi, kellest tervelt 80 protsenti ehk 1790 looma leidis otsa hädatapu või haiguse tagajärjel.

Tallinna keskkonnaameti andmetel hukati 2012 ainuüksi Tallinnast püütud kassidest enne kohustuslikku 14 hoiupäeva möödumist 449 kassi. Alla kuue kuu vanuseid kassipoegi püüti mullu 862, loomade hoiupaik hukkas neist 500.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles