Postimees liidab venekeelsed väljaanded

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venekeelse Postimehe online-keskkond.
Venekeelse Postimehe online-keskkond. Foto: Postimees.ee

AS Postimees liidab alates veebruarist oma venekeelsed väljaanded üheks tervikuks ning hakkab pakkuma mitmekülgsemat venekeelset väljaannet Eesti trükimeedia turul.

Venekeelse Postimehe, nädalalehe Den za Dnjom ja vene online-toimetuse ühinemise tulemusena kasvatatakse oluliselt eksklusiivsete artiklite mahtu ning hakatakse pakkuma veelgi mitmekülgsemat ja sisukamat väljaannet.

Laupäeviti hakatakse lugejatele pakkuma mahukat nädalalõpulehte, kuhu on koondatud nii Den za Dnjomi kui ka vene Postimees Extra parimad artiklid. Ühtlasi saab laupäeviti ilmuma hakkavast Den za Dnjomist suurim venekeelne ajaleht Eestis. Ühendtoimetuse peatoimetajaks saab Jevgenia Garanža.

Postimehe juhatuse liikme Mart Luige sõnul saab venekeelse Postimehe, nädalalehe Den za Dnjom ja vene online-toimetuse ühendamine olema kahtlemata suur väljakutse, kuid sellega tekib väga tugev ühendtoimetus, kes peaks igati hästi hakkama saama.

«Meediakanali näo kujundavad ju ajakirjanikud ja meie eesmärk on arendada välja parim venekeelne toimetus. Ühendamise tulemusena saab aga nüüd laupäeviti ilmuma hakkavast Den za Dnjomist suurim venekeelne ajaleht Eestis,» lausus Luik.

Ühendtoimetuse peatoimetaja kohale asuva Jevgenia Garanža sõnul on väljaannete ühendamine ka lugeja mugavuse huvides, kuna oma mure või rõõmuga ajakirjandusväljaande poole pöördudes ei pea ta mõtlema sellele, kuhu ta helistab – kas portaali, päevalehte või nädalalehte. «Tema jaoks on tähtis, et ta kuulatakse ära, kuid see, milliste kanalite kaudu informatsioon auditooriumini viia, jääb juba professionaalide otsustada,» ütles Garanža.

Tema sõnul ei ole lugejatel põhjust muretseda ka selle pärast, nagu kaotaksid tema lemmikväljaanded ühinemise järel oma näo, kuna väljaande näo kujundavad ajakirjanikud, kes jäävad samaks ning jätkavad oma tööd eesti ja vene ajakirjanduse parimate traditsioonide järgi.

«Me ei kaota oma nägu, vaid meie nägu muutub veelgi nähtavamaks,» sõnas Garanža.

Vene Postimehe tellijad saavad alates veebruarist edaspidi teisipäevase ja neljapäevase lehe ning mahuka nädalalõpulehe, kuhu on koondatud nii Den za Dnjomi kui venekeelse Postimees Extra lood.

Den za Dnjomi tellijad saavad ka edaspidi ühinenud nädalalõpulehe, mis hakkab nüüdsest ilmuma laupäeviti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles