Uued plaadid

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muse
Live at Rome Olympic Stadium (CD+DVD)
(Warner Bros)
Muse Live at Rome Olympic Stadium (CD+DVD) (Warner Bros) Foto: Repro

Muse

Live at Rome Olympic Stadium (CD+DVD)

(Warner Bros)

Hinne 3

Staadionimuusikal

Olümpiastaadionitel toimuv on kuidagi märkamatult igasugused inimlikud dimensioonid ületanud. Kui on sport, siis käib rebimine sajandiksekundite pärast, ja kui on kontsert, siis võidab see, kes pakub rohkem tsirkust koos tulevärgi ja videoefektidega.

Koolisemude poolt 1994. asutatud Muse’i kujunemine progemaigulisest indibändist pompöösseks staadionirokiatraktsiooniks on kindlasti ärilises mõttes tähelepanuväärne edulugu, mille kulminatsiooni käesolev CD/DVD dokumenteeribki.

Peamiselt nende kuuenda, 2012. ilmunud albumil «The 2nd Law» põhineva materjaliga tegi peagi oma kahekümnendat tegutsemisaastat tähistav bänd maailmale tiiru peale ning põikas korraks ka Tallinna. Rooma olümpiastaadionil mullu 6. juulil antud kontserti vaatas 60 963 inimest ning seal olid kõikmõeldavad trumpkaardid letti löödud.

Pürotehnika, laserid, tohutud digiekraanid, haaravad meloodiad, muljetavaldav lavameeskond ja bändi enda karismaatiline ninamees Matthew Bellamy annavad põhjalikult alust lahterdada Muse maailma menukaimate kontserdibändide hulka. Niisiis suurejooneline ja melodramaatiline ning tehniliselt täiuslik meelelahutus. Õõnsavõitu ehk natuke küll, aga selliseid on ikka armastatud nii Roomas kui mujalgi.

Margus Haav
------------------------
    Dido

Greatest Hits

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles