Liiklushuligaanide edetabelist leiab 16-aastase neiu

Risto Berendson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sellise jõulukaardi said politseilt mullu tuhat liiklusreegleid enim rikkunud inimest.
Sellise jõulukaardi said politseilt mullu tuhat liiklusreegleid enim rikkunud inimest. Illustratsioon: Repro: politsei- ja piirivalveamet

Politsei- ja piirivalveamet saatis aasta lõpus tuhandele liikluses enim silma paistnud liiklushuligaanile jõulukaardi, mis kutsub üles turvalisemale liiklemisele. Postimees uuris, millega on rikkujate edetabeli esituhat hakkama saanud.

Mulluste liiklusrikkujate edetabeli esikohale kerkis 26-aastane Rainis, kelle kontosse kanti aastaga 17 liiklusrikkumist. Tuhande suurema rikkuja hulgas annavadki tooni alla 25-aastased sõidukijuhid. Neid on tuhande hulgas 402. Edetabeli tipus, esimese 20 seas, on peaaegu eranditult noored, keskealisi leiab nende hulgast vaid kaks.

Esimese 20 kontosse kanti erakordselt palju juhiloata sõite – 68 fikseeritud rikkumist. Fikseeritud purjuspäi sõite oli 21. Lisaks 28 sõitu tehnoülevaatuseta ja 30 kindlustuseta. Kiiruse ületamise pärast peeti neid kinni 15 korda. Ebaharilikult kõrgel oli seekordse halva eeskuju edetabelis üks 16-aastane neiu. Teele kontosse kanti eelmisel aastal kokku koguni 12 rikkumist, mis andis talle koha esikümne piirimail. Pahandused liikluses algasid Teele jaoks juba mullu 11. jaanuari õhtul Tartumaal Nõo alevikus, kus politsei ta purjuspäi ja juhiloata autoroolist tabas. Lisaks polnud neiu juhitud sõidukile tehtud tehnokontrolli ega liikluskindlustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles