Vaata, millised on aasta pressifoto nominendid!

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL), Eesti Pressifotograafide Liidu (EPFL), Canoni ja Overalli žürii valis 1209 foto seast 2013. aasta Aasta Pressifoto ning parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto.


Žüriisse kuulusid Maalehe tegevtoimetaja Tiina Reinart (žürii esimees), vabakutseline pressifotograaf Toomas Volmer, Soome Aasta Pressifotograaf 2011 Touko Hujanen ja Leedu Fotograafide Ühingu esimees Jonas Staselis.

Konkursile laekus 1209 pilti 70 autorilt. Sealhulgas uudisfotode kategoorias 137 üksiktööd ja 33 reportaaži, olemusfoto kategoorias 155 üksiktööd ja 42 lugu, spordifoto kategoorias 105 üksiktööd ja 18 lugu ning portreede kategoorias 127 üksiktööd ja 13 lugu.

Kategooriate lõikes võitnud tööde hulgast valis žürii omakorda parima töö, mis pälvis tiitli «Aasta Pressifoto 2013».

Žürii avalikustas reedel nominendid. Võitjad tehakse teatavaks EALLi korraldataval pressipeol 28. veebruaril.

Iga kategooria võitja saab diplomi ja 640 euro (neto) suuruse preemia. «Aasta Pressifoto 2013» autor pälvib lisaks veel 640 euro (neto) suuruse preemia.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles