Plahvatuse ootel

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eelmise aasta erilisim teatrisündmus oli Tom Stoppardi triloogia «Utoopia rannik» lavastus. Grupifotole on kogunenud peaaegu kõik näitlejad, kes mängisid Tallinna Linnateatris lavastuses «Utoopia rannik. I osa. Teekond» ning Eesti Draamateatri lavastuses «Utoopia rannik. II osa. Laevahukk». Esiplaanil lavastajad Elmo Nüganen (vasakul) ja Priit Pedajas.
Eelmise aasta erilisim teatrisündmus oli Tom Stoppardi triloogia «Utoopia rannik» lavastus. Grupifotole on kogunenud peaaegu kõik näitlejad, kes mängisid Tallinna Linnateatris lavastuses «Utoopia rannik. I osa. Teekond» ning Eesti Draamateatri lavastuses «Utoopia rannik. II osa. Laevahukk». Esiplaanil lavastajad Elmo Nüganen (vasakul) ja Priit Pedajas. Foto: Andres Haabu

Sõnateater 2013. Teatrites vahetusid juhid, kuid saalides valitses stabiilsus, mida rikastasid üksikud eredad katsed leida uut teatriideed.

Eelmine aasta oli Eesti sõnateatrites suurte muutuste aasta. Jaanuari alguses asus Vanemuise teatrit juhtima Toomas Peterson, augustis võttis Tiit Palu Urmas Lennukilt üle Vanemuise draamajuhi ameti; sügisel alustas Endlas uue kunstilise juhina tööd Kalju Komissarov; aasta lõpus lahkus napilt aasta aega Ugalat juhtinud Heiti Pakk omal soovil ametist, uut juhti Viljandi teatrile alles otsitakse. Pole välistatud, et Ugalas lõppeb töö ka praegusel loomingulisel juhil Margus Kasterpalul, kelle lahkumist teatritöötajad detsembris nõudsid.

Rakvere teatris pani suvel näitlejaameti maha Velvo Väli ning asus samas majas teatrijuhi kohale. Viimase muutuse tingis lõppenud aasta suurim teatriskandaal, seda küll Eesti Nuku- ja Noorsooteatris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles