Nõmmel saab juba suusatada

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kui Pirita terviserajad on veel jooksjate päralt, siis Nõmme spordikeskuse ümbrus on juba suusatajaid täis.


Nõmme spordikeskuse direktori asetäitja Riho Järveläineni sõnul on värske lumi mootorsaanidega maha sõidetud. Klassika-rada veel tehtud ei ole, aga uisusammu saab sõita. «Puude all on vähem lund, Kadaka tee viadukti all ja tunnelis samuti napib lund. Niipea, kui looduslikku lund juurde tuleb, veame need kohad täis. Selline poolpidune värk, aga treenida ja sõita saab,» ütles Järveläinen.

Ta lisas, et praegu pannakse üles kunstlume masinat ja oodatakse, et temperatuur langeks seitsme-kaheksa miinuskraadini. «Kui veel kolm-neli sentimeetrit lund tuleb, siis sõidame selle ka maha ja saab parema rajapõhja. Praegu turritavad siin kivid ja juurikad välja. Ka tõusud muutuvad kiiresti mustaks, aga kes tahab, see saab sõita. Suusalaenutus töötab ja meie oleme valmis, aga suurest talvest on ikka veel natuke puudu,» lausus Järveläinen.

Palju kurvem on lugu suusatamisega Pirita terviseradadel. Lumekahurid huugavad seal küll täiel võimsusel, aga need toodavad esialgu lund laste kelgumäe jaoks. «Täna õhtul viime kahurid Lükatile ja hakkame seal suusaradade jaoks lund tootma. Aga selleks, et lund radadele viia, on kõigepealt vaja seda 8-10 päeva toota,» ütles Pirita spordikeskuse direktor Aavo Aunroos.

«Kelgumäe saame täna valmis, aga suusaradadega läheb poolteist nädalat veel küll. Igal juhul tahame sel talvel anda inimestele võimaluse suusatada,» arvas ta. Selle eest on Pirital aga liuväli, mida pühapäeval külastas umbes 700 inimest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles